fredag 29 januari 2010

Talking 'bout my girl

Här kommer en chans till en ren nostalgiupplevelse (även om man inte var med när det begav sig): The Temptations kommer till Sverige! Visserligen med långt ifrån originaluppställning, men ändå. Den 8e mars kommer de till Cirkus. Biljetterna släpptes igår och är inte tokbilliga, men det kan nog vara värt det ändå, once in a lifetime som det kallas.

Det är fullkomligt omöjligt att inte dra på smilbanden när man ser det här klippet. Enjoy!

Yaaka Hula Hickey Dula

"Nya" Juke Joint har ikväll premiär, de kommer att köra mer sällan och inte varje vecka som tidigare. Gå dit och checka in om du inte ska på UK Subs!

Down on the farm

Ikväll bär det av till Strand för att kolla in UK Subs, gammalt brittiskt punkband. Pepp, pepp, pepp, kommer bli sviiinbra!

Department of Burlesque

Har ni hittat till Burleskdepartementet? För utövare, entusiaster och fans. Gå med i dag!

måndag 25 januari 2010

Frossa!

Det är något visst med filmer som har mat som förgrund, jag vet inte riktigt vad det är, trygghetskänsla? En film som jag länge velat se och som jag visste på förhand skulle vara helt fantastisk är Julie & Julia.

Filmen är baserad på två paralella, sanna historier. Dels den om Julia Child, hela USAs matmor på 50-talet, kvinnan som införde fransk matkultur i landet och som med sitt speciella sätt uppnått en viss kultstatus, fantastiskt spelad av Meryl Streep. Dels den om Julie Powell, tjejen som bestämde sig för att ta sig igenom Julia Childs hela kokbok från start till slut och dokumentera det hela under ett års tid i en blogg.

Den här filmen sammanfattar allt jag älskar med filmtittande på ett väldigt fint sätt. Se om du inte sett!


Andra filmer med mat-tema att älska:

Råtatouille - söt som socker!
Sideways - visserligen en vinfilm, men väldigt härlig.

Stekta gröna tomater - klassiker i genren.

En smak av livet - tänk om doft-tv fanns!

Chocolat - Lasse Hallström när han är som bäst!

Fifty-fifty

För er som är förälskade i 50-talet kommer här ett finfint tips. Auktionshuset Metropol har idag auktion med tema just 50-tal. Mycket fina saker, kolla in deras katalog på nätet här.




torsdag 21 januari 2010

Last Cowboy

Skulle ge min högra stövel för att få uppleva detta, haha! Följ Duane här!

fredag 15 januari 2010

CK

Länge sen jag nämnde Club Killers inser jag, kan bero på att jag inte varit där på ett tag. De har börjat med att annonsera den hemliga gästen i förväg, lite trist tycker jag. Men förutom det verkar de köra på som vanligt!

Club Killers På Strand
Fredag den 15:e Januari
Gästas denna gång av Nina Ramsby
Öppet till 03.00
100 kr

torsdag 14 januari 2010

Tiki mania!

Jag har varit tokförkyld, igen! Inte ens orkat kolla åt en dator.. Nu är det bara snor som återstår.

Tänkte bara tipsa om ett av Sivlettos nya sköna initiativ. Eftersom jag själv är ett stort fan av tiki och för närvarande inreder mitt hem med bambu, lauhala, bar och hela kitet så känns det extra aktuellt.

Mahalo Group Show vernissage 28/1! 12 internationella samtida illustratörer tolkar tiki i en gemensam konstutställning. Konstverken finns på Sivletto under cirka 2 veckor. Som sig bör öppnar konstutställningen med ett vernissage: Gabbi Kræpelien öppnar utställningen klockan 18 torsdagen den 28 januari, då vi som alltid på torsdagar har öppet till 20:00. Under vernissaget kör vi tiki-tema i hela butiken med exotisk musik, frukt och tiki merch.

Och när vi ändå är inne på tiki-temat: den 23/1 firar Tiki Room 8 år med stor fest.

I mitten av 90-talet startade tiki-entusiasterna Stefan Kéry, Max Fredriksson och Katarina Johansson klubben Tiki Room, som i några år huserade på diverse ställen runt om i Stockholm. Det fanns dock en önskan om en permanent plats i tillvaron, och efter idogt sökande hittade de likasinnade i de dåvarande ägarna av Mellow - och kom överens om att inreda källaren i sann tiki-anda.

"Slutligen var det då dags för premiärkvällen: den 23:e januari 2002. Ett passande datum eftersom detta också var dagen då man tidigare firade de två nordiska fertilitetsgudarna Frej och Freja. Så det var verkligen en speciell afton när polynesiska och nordiska fertilitetsgudar kom att mötas. Premiärkvällen var en vild bacchanalia och en otrolig succé. Tiki Room var överfyllt med lyckliga människor som fick dricka det goda direkt från Moai-bägare och vulkanskålar. Mängder av journalister, TV-reportrar, exotica-fans."- Stefan Kéry

Lördagen 23 januari 2010 är det alltså exakt åtta år sedan invigningen, och kvällen till ära kommer ett antal av våra discjockeys turas om att spela skivor i en enda salig blandning. Så glöm stundande vinterkyla och kom in i värmen och njut av klassiska tropiska drinkar medan du kopplar av i den sköna polynesiska miljön.

Okole maluna!

fredag 8 januari 2010

Ikväll....

...bänkar jag mig framför TV8 som kl. 20 visar nyversionen av Elvis: That's The Way It Is innan jag ger mig ut i fredagsnatten.

Nyklippt version av dokumentärdramat från 1970. Den 31 juli 1967 gjorde Elvis Presley comeback i Las Vegas efter nästan 10 år frånvaro på scenen. Konserterna slog alla publikrekord och sparkade igång kungen av rock?n?rolls karriär igen. Filmen berättar historien om en man som förbereder sig emotionellt inför comebacken, fansen som strömmar till Las Vegas från hela världen och det skälvande liveuppträdandet från mannen som gav oss rock'n'roll

torsdag 7 januari 2010

Händer å fötter i helgen

Gear Club
När: Fre 8 Januari, 20:00-03:00
Var: Debaser Slussen
100 kr, Happy hour 20-21, Gearquiz kl 20:30

Royal Jazz Joint
När: Fre 8 Januari, 21:00-00:00
Var: Sjöhästen, Hornstull
Gratis

Rockers Rock Riche
Var: Riche, Stureplan
När: fredag 8 januari, 22:00-02:00
Gratis

Klubb Gås gästar LHB!
På scen: Tysta Mari och The Radars!
Var: Lilla Hotellbaren, Medborgarplatsen
När: söndag 10 januari, 19:00-02:00
Gratis

She bangs, she bangs

Jag har blivit lite sugen på att klippa Bettie-lugg den senaste tiden. har inte haft en ordentlig lugg sen jag var liten så är lite småskraj. Satt och lekte loss på frisyrer igår på Taaz, testa själva, kul och gratis! Men jag funderar över nackdelarna, vad säger ni? Vet inte om detta är världens dummaste idé då jag hatar att ha hår hängande i ögonen..

Pepp!

HBO håller för tillfället på att producera serien Boardwalk Empire i samarbete med ingen mindre än Martin Scorsese. Det finns inte så mycket att se ännu men serien ser sjukt snygg ut. Väntas under 2010-2011 på först Canal+ och sedan SVT.


Boardwalk Empire is an upcoming American television series from HBO. It is set in Atlantic City, New Jersey during Prohibition era. It was adapted by Emmy-winning writer/producer Terence Winter of The Sopranos from Nelson Johnson's book, Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City. The pilot episode was directed by Martin Scorsese. On September 1, 2009, HBO picked up the series for an additional 11 episodes, making the first season 12 episodes long including the pilot. It is expected that the series will debut in late 2010

Sixy

Upptäckte av en slump att jag låg sexa på Bloggtoppens retro-topplista. Vet inte hur mycket det säger egentligen, men lite småkul!

måndag 4 januari 2010

This Year's Love

Gott nytt år allihop! Hur har starten på det nya året varit? Toppen för mig hitills. Rocket Room i lördags var grymt bra och nyårsnatten blev sen!

På nåt sätt hör det ju liksom till att man samanfattar året i listor, eller? Kan jag låta bli? Självfallet inte. Här är mitt 2009 sammanfattat i topp-5!

Filmer:
1. Slumdog Millionare
2. Sin Nombre
3. Upp
4. Bronson
5. Hipsters

Soundtrack:
1. Doc Starkes & the Nite Riders - Doctor Velvet
2. Kings of Nuthin' - The Kids will have no say
3. Hank Cochran - I'm Ready
4. Desmond Dekker - Problems
5. Leftover Crack - Crack City Rockers

Spelningar:
1. Social Distortion på West Coast Riot
2. Go Getters på Kjula
3 Seasick Steve på Debaser Medis
4. Masshysteri på Rockbåten
5. Leftover Crack i London
Böcker:
1. Boktjuven av Markus Zusaks
2. Analys av ett mord av Jed Rubenfeld
3. Tigertämjerskans bekännelser av Robert Hough
4. Hans majestäts olycklige Kurt av Lena Ebervall och Per E Samuelson
5. Katherine Hepburn av Barbara Leaming

Resor:
1. Göteborg i juli (West Coast Riot)
2. London i augusti (Leftover Crack)
3. Spanien i maj (Screamin' Weekender)
4. London i maj (jobbresa)
5. Strängnäs i juli (Hot Rod Reunion)

Stilfixare:
1. Rött läppstift
2. Leopardleggings
3. Hängslen
4. Converse
5. Snusnäsduk

Utekvällar:
1. Club Killers i februari
2. Födelsedagsfylla i Vitan i april
3. Mayhem på Fullersta i maj
4. Gåsen hela våren
5. Plåsterkvällen i februari

Förälselser:
1. Mike Ness
2. Marlon Brando
3. Torr Skoog
4. Tom Hardy
5. Bokläsning


Medan jag gjorde den här listan gick jag igenom alla blogginlägg jag gjort under året för att hjälpa minnet på traven och hittade mina nyårslöften inför 2009. Var jag dem trogen? Si och så. Så här blev resultatet:

Jag lovar mig själv att under 2009 ska jag:
* Gå och se alla bra band som har vägarna förbi Stockholm och inte skita i det av någon anledning för att sen ångra mig i efterhand. Har redan börjat, under årets första månader ska jag se The Bronx, Supersuckers/NashvillePussy, Seasick Steve och Eagles of Death Metal.
Det här löftet har jag faktiskt skött riktigt bra och jag kan ärligt säga att jag är stolt över mig själv!

* Skaffa minst två nya tatueringar, varav en innan sommaren. Helst fler, men det beror väl på storlek samt min plånbok (som för närvarande ser ut som ett svart bottenlöst hål). Plus att jag behöver gå lite varsamt fram om inte någon av mina föräldrar ska få en hjärtattack.
Här har jag misslyckats kapitalt. Inte en enda ny gadd under 2009, men pengarna har investerats väl i min nya lägenhet istället.

* Utnyttja min jobbförmån med gratis bio mer. Jag som älskar att gå på bio, varför gör jag det inte mer?
Success! Har nog aldrig sett så mycket film som under 2009.

* Fortsätta festa skallen i bitar, men försöka göra det lite mer plånboksanpassat.
Nja. Blev snarare precis tvärtom. Tagit en lång vit period från i somras vilket varit väldigt bra. Med det inte sagt att jag inte gått ut, bra där!

* Köra så mycket bil som jag bara kan i sommar.
Check!

* Gifta mig och bli på smällen (hahahahahhahahahahahahahahahahahah)!
Hahahahahahahahahahahaha!