Fifirutor (många vill ha kakao i sockerkaksbotten, men det är faktiskt godare utan.
Ingredienser:
smör och ströbröd till formen
50 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
Glasyr:
3 dl florsocker
1 msk kakao
5 msk starkt kallt kaffe
3 msk smält smör
2 tsk vaniljsocker
kokosflingor till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20x30 cm väl.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner detta. Tillsätt matfettet och vätskan. Häll smeten i långpannan.
Grädda kakan mitt i ugnen i 10-12 minuter eller tills den känns klar när man prövar med en sticka. Låt den sedan vara kvar i formen och svalna.
Rör ihop alla ingredienser till glasyren så att sockret smälter. Bre glasyren över hela kakan och strö på kokosflingorna. Dela kakan i bitar efter smak och förstånd.
1 kommentar:
Det ska vara kakao sa jag!
Skicka en kommentar