onsdag 25 mars 2009

Idag är det våffeldagen!


AlltOmStockholm tipsar om bästa ställena:

Årets bästa dag, våffeldagen, infaller i år onsdagen den 25 mars. Här är Allt om Stockholm-redaktionens fyra favoritställen för att stilla våffelsuget.

"Våfflor som brunchens självklara mittpunkt"
"Strand är lite äckletrendigt. Inget ställe i stan kan väl ha en lika hög koncentration av sotarmössor och svarta, kvadratiska glasögon som den nygamla lokalen i Hornstull? Samtidigt som det är lite provocerande så har alla sköööna människor som jobbar och/eller hänger där faktiskt lyckats skapa en riktigt sympatisk helgbrunch. Med våfflor som brunchens självklara mittpunkt och tillbehör som känns (och säkert är) hemmagjorda bjuds det på en oemotståndlig buffé. Riktigt bra våfflor, gott kaffe, färskost och choklad är svårslaget. Då gör det inte så mycket att allt omrking bara är så himla asschysst och fräscht."
/Ruben Brundell, redaktör klubb & konsert.

"Valfri topping från en diger meny"
"I mina tonårs Vasastan var det inte snack om några våfflor i Observatorielunden. Då satt jag svårmodigt svartklädd uppe vid Kentauren och blickade ut över staden utan så mycket som en liten småkaka att mumsa på. Men sedan några år tillbaka finns Café Himlavalvet där nygräddade våfflor serveras med valfri topping från en diger meny. Än så länge är det bara öppet på helgerna, men från mitten av april kan du gå bananas och äta våfflor varenda dag."
/Elvira Barsotti, redaktör scen & kultur.

"En bra avslutning på vilken måltid som helst"
"Namnet "Restaurang Vinter" känns kanske inte helt lockande när längtan efter vårsol är som starkast, men den svenska menyn med mycket vilt är värd ett besök även sedan den sista isen smält. Som efterätt finns nämligen en frasig våffla med hemlagad hjortronsylt och vispad grädde för facia 65 spänn. En bra avslutning på vilken måltid som helst."
/Kalle Asplund, redaktör restaurang & bar.

"Tur och retur mellan Ibiza och Bamses morotsland"
"Alla som käkat sig runt stan om söndagar vet att tristessen håller sig kvar i utbudet. Borden dignar väl ofta av äggröra, bacon, revbensspjäll och allt annat du kan innehållsförteckningen på. Samma sak på Elverket, med det eminenta tillägget våffelbuffé. Du får grädda själv men äta tills du stupar. Ett gäng våfflor och en bloody mary, vilken fulländad kick på dagen, som tur och retur mellan Ibiza och Bamses morotsland.
Jag gillar ställen som står för möjligheter men både lämnar kvalitet och kvantitet åt gästen. Det ligger något fritt över det. Visst kan du klaga på smetens vara och icke varande, men om våfflan blir bränd har du själv stått för skadan."
/Ida Lithell, redaktionschef.

1 kommentar:

Little Rascal sa...

Mums!
Jag hatar det faktum att mitt ex tog mitt vaffeljarn! *morr*

At en for mig oxa!