torsdag 22 oktober 2009

Aarrrriba!

Hootchy Kootcht Club har ett riktigt härligt tema den här månaden, håller ni inte med?! Tror inte jag kommer kunna gå tyvärr, men skulle inte den här klänningen varit perfekt?!

Lucha Libre De Los Muertos
En hyllningsnatt till livet på den andra sidan

24 oktober, kl 21-02, Södra Teaterns Kägelbana.

Svetten rinner, blodet pumpar, hjärtat dunkar. Du befinner dig i ringen, på randen mellan liv och död. Den 24 oktober hyllar Hootchy Kootchy Club de som lämnat jordelivet och ställer till med en fest i Dia de los Muertos anda. Vi blandar andäktighet, och vördnad med extas och adrenalinstinn wrestling. Kom och festa för och med de döda och ta gärna med föremål att lägga på altaret för att ära dina bortgångna nära och kära.

Från Los Angeles Lucha Vavoom, klubben som blandar Mexican Wrestling med burlesk, kommer Las P.oubelles. Två livsfarliga systrar som utmanar allt i sin väg. Från Göteborgs GBG Wrestling kommer Killer Karlsson, Hank Havoc och Augila Roja. Gör dig beredd på Sangre, Violencio y Sexo!

Artister
Las Poubelles (US), Fifi Poubelle vs. Bibi Poubelle, Killer Karlsson vs. Hank Havoc, Augila Roja vs. Challenger, Spooky Scary Skeletons, Señor & Señora Muerto. Manda i ringen.
Dj:s Rip Roarin Mary-Lou och Pjotr
Art dept. Hans & Klas
Bildspel: Lipstick & Dynamite

Dia de los muertos
De dödas dag eller Día de los muertos, är en stor högtid i Mexiko som sammanfaller med Allhelgonahelgen. I urbana miljöer har ett spektakulärt uttryck för högtiden växt fram. Stora offerbord installeras på museer, konstgallerier, torg och andra offentliga platser. Karnevalsliknande evenemang har också blivit populära igen, något som påminner om de festligheter som hölls på de dödas dag i Mexico City under 1800-talet. Tron att de döda kommer tillbaka denna helg är mycket stark. De kommer för att ta del av den mat och dryck de behöver och saknar från jordelivet, samt för att träffa sina levande anförvanter igen. Det är därför tradition att ta med sig den dödas favoritmat och dryck att lägga på altaret eller vid graven.

3 kommentarer:

Sandy De Luxe sa...

Men hjälp! Häftigaste temat ju! Jag älskar Dia De Los Muertos. Hittade världens coolaste affär med såna grejer i Köpenhamn i fredags! Kram

Anonym sa...

Coolt! Den måste jag kolla in nästa gång jäg är där, älskar också såna saker! Köpte du något? Kram

Sandy De Luxe sa...

Nej jag köpte inget den gången, hade precis spenderat en mindre förmögenhet på julpynt från royal Copenhagen. Men nästa gång blir det nån lite Dia De Los Muertos staty tror jag. Du får höra av dej om du kommer söderut så kan jag visa dig. Kram