torsdag 14 januari 2010

Tiki mania!

Jag har varit tokförkyld, igen! Inte ens orkat kolla åt en dator.. Nu är det bara snor som återstår.

Tänkte bara tipsa om ett av Sivlettos nya sköna initiativ. Eftersom jag själv är ett stort fan av tiki och för närvarande inreder mitt hem med bambu, lauhala, bar och hela kitet så känns det extra aktuellt.

Mahalo Group Show vernissage 28/1! 12 internationella samtida illustratörer tolkar tiki i en gemensam konstutställning. Konstverken finns på Sivletto under cirka 2 veckor. Som sig bör öppnar konstutställningen med ett vernissage: Gabbi Kræpelien öppnar utställningen klockan 18 torsdagen den 28 januari, då vi som alltid på torsdagar har öppet till 20:00. Under vernissaget kör vi tiki-tema i hela butiken med exotisk musik, frukt och tiki merch.

Och när vi ändå är inne på tiki-temat: den 23/1 firar Tiki Room 8 år med stor fest.

I mitten av 90-talet startade tiki-entusiasterna Stefan Kéry, Max Fredriksson och Katarina Johansson klubben Tiki Room, som i några år huserade på diverse ställen runt om i Stockholm. Det fanns dock en önskan om en permanent plats i tillvaron, och efter idogt sökande hittade de likasinnade i de dåvarande ägarna av Mellow - och kom överens om att inreda källaren i sann tiki-anda.

"Slutligen var det då dags för premiärkvällen: den 23:e januari 2002. Ett passande datum eftersom detta också var dagen då man tidigare firade de två nordiska fertilitetsgudarna Frej och Freja. Så det var verkligen en speciell afton när polynesiska och nordiska fertilitetsgudar kom att mötas. Premiärkvällen var en vild bacchanalia och en otrolig succé. Tiki Room var överfyllt med lyckliga människor som fick dricka det goda direkt från Moai-bägare och vulkanskålar. Mängder av journalister, TV-reportrar, exotica-fans."- Stefan Kéry

Lördagen 23 januari 2010 är det alltså exakt åtta år sedan invigningen, och kvällen till ära kommer ett antal av våra discjockeys turas om att spela skivor i en enda salig blandning. Så glöm stundande vinterkyla och kom in i värmen och njut av klassiska tropiska drinkar medan du kopplar av i den sköna polynesiska miljön.

Okole maluna!

2 kommentarer:

Richard sa...

Dessutom fick Sivletto precis in senaste numret av Tiki Magazine!

Tifa sa...

Hoppas på bilder sen när du är klar!