onsdag 10 september 2008

Elvis Forever

Hittade precis det här på Ticknet. Åhhhh jag vill gå! Fy fan vad coolt! Men varför kostar biljetten så mycket?! Och varför fyller man inte år snart så man kan önska sig en plåt?!

I höst kommer årets chans för alla Elvisfans som längtar efter en unik liveupplevelse med Elvis allra bästa låtar. "Elvis Forever" är en hårdsvängande konserthusturné utformad som en storslagen musikalisk hyllning till "The King" med de mest glittrande guldkornen från en karriär som än idag saknar motstycke.
Allt presenterat av Henrik Åberg, Jack Baymoore och SWE TCB Band som tillsammans kommer att bjuda på de odödliga Elvisklassiker från tre decennier. Turnépremiär är på Billingehus i Skövde den 18 oktober, följt av ett tjogotal konserter.

Henrik Åberg tar sig an Elvis 60- och 70-talslåtar. Redan som 19-åring vann han 1995 talangtävlingen "Sikta mot stjärnorna" med sin version av "Blue Hawaii" och sedan dess har han flera gånger bevisat att han har få övermän i Sverige när det gäller konsten att tolka Elvis. Henrik har dessutom haft en rad övriga hits på svenska topplistor samt medverkat i Melodifestivalen.

Jack Baymoore (alias Kent Vikmo) tolkar Elvis 50- och tidiga 60-talslåtar. Tillsammans med kompgruppen The Bandits slog han igenom internationellt med debutsingeln "A-V8 Boogie" 1996 och har sedan dess varit Sveriges mest framgångsrika rockabillyartist med regelbundna turnéer i USA och Europa. Han har spelat med många av de musiker Elvis själv anlitade: Glen D Hardin, Bob Moore, Reggie Young och John Wilkerson m fl. Många hävdar att Jack Baymoore är oöverträffad när det gäller att fånga det autentiska rockabillysoundet från 50-talets mest febriga år.

1 kommentar:

Tifa sa...

Åhåå! Jag kommer minsann ihåg när han va med i Sikta mot stjärnorna!!