onsdag 20 augusti 2008

Stockholmssyndromet

P.g.a. diverse omständigheter så har det blivit så att jag ska sälja min lägenhet. Och det betyder även att jag har fullt upp med att leta en ny.
Första lägenheten var ett fynd med tanke på det pris jag fick och jag tänkte inte så noga på att det faktiskt var lite jobb med den, läge osv. Så den här gången vill jag försöka vara mer nogrann så att jag verkligen blir nöjd. Men 17 vad svårt det är! Jag har i alla fall lyckats komma fram till mina viktigaste kriterier:
- Fräsch, det får inte vara alltför mycket jobb med den. Lite är ok, men inga större renoveringar.
- Det måste vara en tvåa. Jag klarar inte av att bo i lägenheter stora som skolådor där soffan och sängen står typ en halvmeter från varandra.
- Området måste kännas trevligt, bra kommunikationer osv osv..
Jag försöker leta efter lägenheter i områden jag har hyfsad koll på, man vill ju inte hamna nånstans där det tar en vecka att lära sig hitta från t-banan haha..
Min dröm är typ Enskede eller Hammarbyhöjden. Det är nära till stan och husen är sådär mysiga som äldre hus är med djupa fönster och gamla fina trägolv.
Sjukt det där också hur mycket pengar man egentligen leker runt med när det gäller lägenheter. Låtsaspengar på något sätt lixom...

Ååååhhhh så mycket tankar och stress och ångest! Men ändå känns det jäkligt kul, nystart på något sätt!

Men nu drar jag till Edinburgh några dagar och släpper alla de här tankarna, tillbaks på söndag!

8 kommentarer:

Anonym sa...

ÅÅh, jag vill med flytta, det är spännande med nytt!

Ha en skoj resa, jag är avis :D

Anonym sa...

Hej vi på tidningen TilliT söker skrivintresserade runt om i sverige/världen... som vill leverera positiva nyheter och synas i media.
Anledningen att jag skriver till just dej är enkel, jag ser att du gillar att skriva.

TilliT är sveriges enda gratistidning med bara positiva nyheter



TilliT kommer ut i november, med ett nummer som handlar om att förverkliga sina drömmar, i minst 25.000 ex.

Maila: tidningentillit@live.se

Kolla gärna in [LINK=www.tillit.info]www.tillit.info[/LINK]

Miss Rascal sa...

I've lived in Saltsjo Boo, Svedmyra, Gardet, Arsta and Hokarangen.
My favorite is actually Hokarangen, quite funny since it used to have such a bad rep.

Good luck!

Anonym sa...

Jag har en lägenhet i Stureby som jag hyr ut men det är många som säljer i mitt hus. Kolla på Sågverksgatan. Hoppas du hittar något!

Anonym sa...

oh, don´t i know it! som malmöbo på vift i stockholm har det tagit 1½ år för mig att inse vart jag vill bo; i solna, love it. men här det är dyra priset här med! lycka till!

Chribbe sa...

Jag bodde i en skolåda med tre yngre syskon mitt på en landsväg en gång. Varje morgon gick vi upp en timme innan vi la oss så fick vi putsa landsvägen med tandborstar två mil åt varje håll så den sken som solen innan vi promenerade tio mil till skolan och sen till jobbet på en kolgruva. När vi kom hem slog farsan ihjäl oss och dansade på våra gravar innan det var dags att gå upp igen. Men Enskede låter väl fint...

Anonym sa...

Hoppas du hittar en drömlägenhet :) Skulle oxå vilja köpa något men jag måste ju vänta på att min tjänst går från vik till fast.. jobbigt!

arham m. aras sa...

great car...
if u need a tips abou cars...
please visit my site
http://www.onlinetips.web.id