onsdag 11 november 2009

And speaking of...

Det finns många alternativ i Stockholm för den som gillar afternoon tea. Klä upp dig i finaste klänningen, på med finhandskarna och hatten! Om jag hade råd skulle jag gå på Grand Hotels varje helg, den är ljuvlig.

Här kommer en lista (snodd, men ändå), fallande i prisklass:

LYX

Grand Hôtel
Södra Blasieholmshamnen 8
I lyxhotellets vackra bardel Cadierbaren går det att boka afternoon tea måndag till söndag mellan klockan 14-17. Inte billigt på något sätt men den vackra miljön, utsikten och kändisspottingen höjer upplevelsen. För 395 kronor får du klassisk afternoon tea med ett glas champagne (325 kronor utan bubbel).

T/Bar
Strandvägen 7C
Lite dyrare, lite flottare hos Strandvägens spaningsställe nummer ett. Afternoon tea vardagar 14-17, helger 13-17. Strax över 200 kronor för hela tekalaset. Kliv upp en nivå (295 kr) och du får ett glas champagne, portvin eller sherry till snittarna.

MELLAN

Lady Hamilton Hotel
Storkyrkobrinken 5
Superromantiskt hotell i Gamla Stan som dukar upp afternoon tea varje lördag och söndag för 160 kronor per person. Buffé med scones, marmelad, lemoncurd, fingersmörgåsar, kakor och andra godsaker. Förboka för att vara säker på att få plats.

Chaikana
Svartmangatan 23
Lyxigt te som väljs från en lång meny, serveras i kanna tillsammans med scones, sandwichar och en bakelse för den som vill. Menyer 140-180 kronor.

Classic Tea Room
Rörstrandsgatan 25
Engelsk tesalong mitt bland Rörstrandsgatan hektiska krogliv. Här väljer du mellan snittar, småkakor, tårtor, scones och clotted cream. Menyer runt 160-180 kronor.

BUDGET

Javasavi Årsta Torg 5
Kafé i Folkets hus i Årsta. Husets 50-talscharm går perfekt ihop med Javasavis olika kaffe och bakelser. Sconesbuffé serveras varje söndag klockan 10-14. För 75 kronor får du goda scones, marmelad, ost och kaffe eller te. Ett fynd!

Vete-Katten Kungsgatan 55
Stans kanske billigaste afternoon teabuffé serveras här på vardagar klockan 14.30–17.30 för 95 kronor.

Tedans Djurgårdsvägen 6-16
Nordiska museet fortsätter sin lyckade satsning på tedanser i stora hallen. Te, scones och dans till livemusik. 70 kronor i inträde, för mer info klicka på länken.

Esters The & Kaffehandel Folkungagatan 95
Hugg i dig hembakade scones, olika ostar, nio sorters marmelader, muffins, vindruvor, teer såklart. Fredagar 14-18, lördagar 12-17 och söndagar 12-16 är det som gäller för afternoon tea här. Allt för den ringa summan i sammanhanget; 115 kronor.

Inga kommentarer: