onsdag 29 oktober 2008

Skola dig

Visste ni att übersnygga Knicker Kittens driver en Burleskskola i Stockholm? Kurser och workshops hela tiden. Man kanske ska testa?!Välkommen till Burleskakademien i Stockholm!

Är du redan en superstjärna hemma i boudoiren, eller undrar du helt enkelt vad det här med burlesk egentligen är? Kanske vill du prova på något du aldrig hade trott om dig själv, eller kanske har du redan siktet inställt på scenen? I vilket fall som helst är det här en bra plats att börja på!

BurleskAkademien startades 2006 av medlemmarna i the Amazing Knicker Kittens Burlesque Revue som ytterligare ett led i vårt kall här i livet: att låta så många som möjligt få glädje av burlesk och klassisk striptease – för det är det roligaste vi vet! Den allra första workshop vi arrangerade hölls i samarbete med den brittiska burleskstjärnan Gwendoline Lamour. Det blev en stor succé som vi bestämde oss för att följa upp på vårt eget vis, och så kom Burleskakademien igång ordentligt.

Vi sysslar med hemsnickrad eskapism och folkhemsglamour, vi vill ge en glittrande, sprudlande, strutsfjäderprydd, strassbeströdd paus i vardagslivet, med riktiga människor på scenen och en ohejdbar gör-vad-som-helst-själv-attityd. Burlesken och den klassiska stripteasen handlar framför allt om humor, självdistans och glimten i ögat, och inte att just visa upp sig som slipat sexig. Det är istället en lekfullt spelad förförelse; det anade, det dolda, det möjliga och det oförhappandes.

Knicker Kittens var början på burleskscenen här i Sverige, vi har uppträtt runt om i världen och här hemma, och vår erfarenhet och passion har gjort våra workshops välbesökta och uppskattade. Vi hoppas att du också vill komma och prova på!

1 kommentar:

Lilly Lee sa...

Coolt med skola ;)

Jasså , vet du vart det stället ligger? (alltså egg&milk)Nu blev jag jätteintresserad!